Hemma igen!

Så, skönt. Nu är jag hemma efter en underbar vecka i Kroatien. Vädret har inte varit jättebra ( tyå dagar med kanonväder), men det har inte gjort något.

Just ny laddar jag in bilderna men det tar ett tag för det är närmare 2000 bilder, men jag kan berätta lite om dagarna så kommer det bilder sen:

Dag 1 - tisdag;

Vi satte oss på tåget kl 18.50 för att åka till arlanda. Framme där så letade vi oss fram till hotellet "rest´n fly" och där sov vi en natt i världen minsta rum med en våningssäng.

Dag 2 - Onsdag;

Vi vaknade och gjorde oss i ordning och letade oss till treminal 2 och checkade in vårt bagage, sedan väntate en god frukost och boarding 15 minuter sent. Kl ca 10,15 lyfte planet till Kroatien, split.
´Väl framme tog vi oss från flygplatsen till hamnen och köpte biljetter till färjan till ön Korcula.
Framme på ön letade vi oss till hotellet om låg ca, en km från "centrum".

Dag 3 - Torsdag;

Vi vaknade av fågelkvitter och strålande solsken, och efter frukosten gick vi in till centrum och hyrde en varsin cykel och cyklade till stranden ( den ända sandstranden, alla andra var stenstränder ) i Lombarda där vi solade och badade.

På kvällen strosade vi runt i centrum och bara myste i solnedgången.

Dag 4 - Fredag;

Vi besökte samma strand idag igen, och nästan lika fint väder hade vi, fast idag tog vi bussen.

Dag 5 - Lödag;
 
Regn. Men inget stoppar oss. Vi hyrde bil och åkte runt och kikade på ön. Höga berg och smala, och jag menar värkligen smala serpentinvägar upp och ner.

Dag 6 - Söndag;

Grattis Mamma 40 år!
Det blev en lång prommenad efter vattenkanten, till samma strand i Lombarda, för att upptäcka att hur mycket skräp som helst hade spolats upp på den fina stranden. det var så tragiskt att man nästan ville gråta, så vi vände och gick tillbaka.

Dag 7 - Måndag;

Vi blev väckta kl 05,00. Färgan till Split gick kl 06,00 så vi åt frukosten på båden och tog farväl av den underbara ön. Från split tog vi en buss till Trogir och där letade vi upp en lägenhet att bo i och sedan strosade vi rumt i den gamla stade.

Dag 8; Tisdag;

Vi bokade in oss på en tur till nationalparken Krka. Där var det massa vattenfall och världens vackradte natur och på vägen hem stannade vi vid en lite restaurang där som serverade bara ost och skinka ( typ parmaskinka ). Otroligt gott och ekologiskt.

Dag 9 - Onsdag;

Såklart så är det bra väder samma dag som vi ksa åka hem, men vi han med en timme på en strand på morgonkvisten och sedan bar det av hem till sverige.

Nu är vi hemma igen i en grönt och skönt Hudiksvall med myror inomhus och två jamande katter utanför.


Borta bra, men hemma bäst!

// Hanna

Kommentarer
Postat av: Kristin

Va bra då för nu har jag skickat en inbjudan till dig! :)

2010-05-20 @ 21:40:41
URL: http://kuriku.blogg.se/
Postat av: malva

ÅÅ det låter som ni haft det bra! vi måste ses :D

2010-05-20 @ 22:12:45
URL: http://malvacarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0