Bakluckeloppis!Bild: Jag

Åh... jag vill ha sommar nu!!!

Idag är det dags för bakluckeloppis så jag hoppas att jag kommer hem med några fynd.


// Hanna

Vävdagarna!

Hallå där!

Jag har glömmt att berätta att helgen innan vi åkte till Kroatien så var det vävdagar på Holma (ett gammalt linspinneri) här i  Forsa. Självklart var jag där och jag var också där och hjälpte mormor. 
Det fanns så mycket fint och jag fick supermycket inspiration och jag köpte mig d härvor av banangarn också kallat vegansilke. Det är gjort av bladen och barken av bananträden. Jag vet dock inte vad jag ska göra med det. Är det någon som har ett bra mönster på en stickad eller virkas trekantssjal??? 

Har ni några tips???1.

2.

 
3.

4.

5.

6.

7.
Bilder:
Jag


Jag har ingen aning om vem som har gjort som här vackara klänningarna med jag blir så lycklig av att se dom. Det är så vackert. Jag älskar lappklänningen med massa färgen och den moderna tolkningen av forsadräkten på bild 1, 2, och 5.
Det är sånt här vackert som jag blir inspirerad och glad av.


// Hanna

Mopedägare!Bild: Google


Nu är den min, nu saknas bara ett körkort!Hemma igen!

Så, skönt. Nu är jag hemma efter en underbar vecka i Kroatien. Vädret har inte varit jättebra ( tyå dagar med kanonväder), men det har inte gjort något.

Just ny laddar jag in bilderna men det tar ett tag för det är närmare 2000 bilder, men jag kan berätta lite om dagarna så kommer det bilder sen:

Dag 1 - tisdag;

Vi satte oss på tåget kl 18.50 för att åka till arlanda. Framme där så letade vi oss fram till hotellet "rest´n fly" och där sov vi en natt i världen minsta rum med en våningssäng.

Dag 2 - Onsdag;

Vi vaknade och gjorde oss i ordning och letade oss till treminal 2 och checkade in vårt bagage, sedan väntate en god frukost och boarding 15 minuter sent. Kl ca 10,15 lyfte planet till Kroatien, split.
´Väl framme tog vi oss från flygplatsen till hamnen och köpte biljetter till färjan till ön Korcula.
Framme på ön letade vi oss till hotellet om låg ca, en km från "centrum".

Dag 3 - Torsdag;

Vi vaknade av fågelkvitter och strålande solsken, och efter frukosten gick vi in till centrum och hyrde en varsin cykel och cyklade till stranden ( den ända sandstranden, alla andra var stenstränder ) i Lombarda där vi solade och badade.

På kvällen strosade vi runt i centrum och bara myste i solnedgången.

Dag 4 - Fredag;

Vi besökte samma strand idag igen, och nästan lika fint väder hade vi, fast idag tog vi bussen.

Dag 5 - Lödag;
 
Regn. Men inget stoppar oss. Vi hyrde bil och åkte runt och kikade på ön. Höga berg och smala, och jag menar värkligen smala serpentinvägar upp och ner.

Dag 6 - Söndag;

Grattis Mamma 40 år!
Det blev en lång prommenad efter vattenkanten, till samma strand i Lombarda, för att upptäcka att hur mycket skräp som helst hade spolats upp på den fina stranden. det var så tragiskt att man nästan ville gråta, så vi vände och gick tillbaka.

Dag 7 - Måndag;

Vi blev väckta kl 05,00. Färgan till Split gick kl 06,00 så vi åt frukosten på båden och tog farväl av den underbara ön. Från split tog vi en buss till Trogir och där letade vi upp en lägenhet att bo i och sedan strosade vi rumt i den gamla stade.

Dag 8; Tisdag;

Vi bokade in oss på en tur till nationalparken Krka. Där var det massa vattenfall och världens vackradte natur och på vägen hem stannade vi vid en lite restaurang där som serverade bara ost och skinka ( typ parmaskinka ). Otroligt gott och ekologiskt.

Dag 9 - Onsdag;

Såklart så är det bra väder samma dag som vi ksa åka hem, men vi han med en timme på en strand på morgonkvisten och sedan bar det av hem till sverige.

Nu är vi hemma igen i en grönt och skönt Hudiksvall med myror inomhus och två jamande katter utanför.


Borta bra, men hemma bäst!

// Hanna

Pack-ångestbild: Tagen av mig ( som alla andra bilder om det inte är en t.ex tävling)

Ja, jag har totalt gjömt bort att säga att jag åker till Kroatien imorgon. Jag har inte tid att lägga upp några bilder så det får bli en bild från i vintras vid bastun i stugan.

Ett väldigt tråkigt inlägg, men jag har inte tid nu. Sorry.

Ses om en vecka!

// Hanna

Ps: Jag ska fota så mycket jag kan, och jag tror jag lämnar virkningen hemma... ds

Vinn Amigurumi-startkit hos Mia!

Woww..... Det bästa tävlingen på sååå länge och självklart är jag med. Föressten så sydde jag en kjol av en gammal skjorta igår, och det för bli Veckans nr1. Bild kommer kanske ikväll. 
här/ kan ni vinna paketet!


Pippin på bilden ingår inte, den övervakar bara!Paketet innehåller:

 

 • 1 ex av boken Virka amigurumi
 • 1 ex av boken Virka roliga amigurumis (obs, hela boken – inte bara en utskriven framsida som på bilden)
 • 12 nystan Carolina från Marks & Kattens
 • 1 påse plastgranulat
 • 1 stoppningspinne (jättepraktisk!)
 • 1 påse med små röda hjärtan (för en själfull amigurumi)
 • 8 olika nosar
 • 2 ergonomiska virknålar från Loveknitting (3.5mm och 5mm stora)
 • 11 par ögon i olika färger
 • 35 par svarta ögon i 9 olika storlekar (6, 8, 10, 12, 13.5, 15, 18, 21 och 24 mm stora)
 • 1 påse med blandade dekorationer (ca 60 olika brads, knappar och smådetaljer)

Självklart är jag med!

Reglerna är som följer:
1. Vi använder enbart material vi har hemma (sytråd är det dispens på)


2. Vi försöker pyssla undan en sak varje vecka under majmånad.


3. Vi väljer själva om vi kan tänka oss att lotta ut något/några saker av det vi gjort på vår blogg mot att de tävlande tipsar om det utlottade hantverket på sin blogg. (Valfritt)


4. Vi lägger upp "Använd det du har" loggan på vår blogg så vi lätt ser vilka våra medpysslerskor är.


5. Meddela ditt deltagande till http://beasbarnslikheter.blogspot.com/

Där läggs det ut länkar till varje deltagare så man kan följa sina medpysslerskors projekt för tips, peppning och inspiration!


Oavsett om du väljer att bli medpysslerska i utmaningen eller inte, så blir vi jätteglada om du skulle vilja tipsa om "Använd det du har" på din blogg och bifoga ovanstående logotype i din blogg.


Vi startar den första maj, men du kan anmäla dig när som helst i majmånad.


Jag missar dock en vecka när jag är i kroatien! Bara en vecka kvar nu:)

Berlocker!
Här är en massa nya berlocker som jag gjort. Dom kan beställas som halsband, armband, eller efter önskemål. Kanske nyckelring eller örhängen?
Hoppas ni gillar dom, dock så är det inga bilder på bara det lilla röda hjärtat och det vita hjärtat men om det är någon som är intresserad så fixar jag det såklart, släng in en kommentar i så fall så gör ni mig glad.

// Hanna

Vitsippor

Jag tog en liten skogspromenad idag med kameran. Hela skogen är så vacker nu med blommor och knoppar. Jag fullkomligt älskar vitsipporna.


// Hanna! Ps. Nya berlocker kanske dyker upp på bloggen under kvällen.


Sommar
Åh, jag vill så gärna ha sommar nu!!! Bilden är sedan i sommras reån våran cykelsemester vid GödaKanal. Ja önskar jag kunde spola tillbaka tiden.

// Hanna

RSS 2.0