Os-Mössor

Jag bjuder på en gammal bild på en os-mössa, och en svart i samma modell.

dagen har spenderats med Cissi på stan men innan det åkte jag helikopter. Ja, det är sant. På Glada Hudik mässan stod en helikopter utanför så då passade vi på att ta en rundtur över stan. Supercoolt.Modell: Clara.trevlig lördag // Hanna

Ledig dag!

Åh vad skönt. jag är ledig idag. Jag tänkte spendera min dag med pluggande men som en paus i det jobbiga tänkte jag sy en neccesär. Bild kommer sen!


Trevlig helg alla!

// Hanna

Veganskt matbrödHär är ett recept på mina fullkornsbröd:

ca:20st

50g jäst
50g mjölkfritt margarin
5dl oatly (ett alternativ till grädde baserat på havre, finns i de flästa mataffärer)
1tsk salt
1tsk socker
osaltade solrosfrön
fullkornsmjöl
dinkelmjön
vetemjöl
havregryn

Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av degspade (37grader) och lös upp och tilsätt allt degspad som finns kvar.
Tilsätt salt, socker och så mycket solrosfrön du vill ha. Rör om.
Nu ska du tillsätta mjölet och havregrynen. Du kan välja hur mycket av varje sort du vill ha. Ett vitare bröd, med vetemjöl och tvärt om. Fortsätt att tilsätta mjöl tills degen släpper från bunken kanter och inte käns så jättekladdig.
låt degen jäsa 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord och rulla till små bollar och lägg på en plåt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Klipp så kryss med en sax.
Grädda i 250 gradet i mitten av ugnen i 13 minuter.

Om du vill ha en hår och knaprig yta på bröden låt dom då svalna utan en bakduk, vill du ha en mjukare yta, låt då svalna under en bakduk.

Färdigt att servera.

Ps. Har du brottom kan du hoppa andra jäsningen, men då blir börden med kompakta.


Hoppas receptet kommer till nytta

// Hanna


Inälv!

Min kära moster har ett fint sommarställe vid dellen. Ett litet ställe som kallas inälv. Idag ringre hon och frågade mig om jag ville förja med och titta hur det såg ut däe efter vår vinter. Självklart sa jag ja och kameran förjde också med:

Bilder: tagna och redigerade av mig, fotade med en Nikom D40Hoppas alla får en trevlig söndagskväll!


// HannaNåldyna

Här kommer mönstret på min mormorsrutenåldyna. Hoppas det kommer till användning.
Detta mönster är perfekt att göra av gamla tyg och garnrester.
Du behöver: Tunt bomullsgarn i önskade färger, Virknål 2.0mm, nål, tyg lagomt till mormorsrutornas mått, sytråd, synål och en symaskin ( Om du inte vill sy alla sömmar för hand, men det är inte att rekomendera)

virka 6 fm och ta ihop till en ring med en sm.
2lm (detta blir en "fuskhalvstolpe", 2 hst om ringen ( nu ser det ur såhär:)
2lm, 3hst x3. Nu har du en kvadrat:2lm, 3hst om luftmaskebågen(lmb), 2lm 3hst i samma lmb. Detta bilder ett hörn:nu fortsätter du bara såhär tills ru har gjort tre varv. Halvstolparna ska alltid vara där det är ett "hål"När du har 6st mormorsrutoe ska du sy ihop den till en kub:
Bilden visar hur du ska sy ihop rutorna. Det röda är stygn och pilarna visar att som sidorna ska emor varandra. den rutan som inte har en pil (den till höger) spars som lock dvs bara en sida sys ihop.

Sy kuben:

mät längden på mormorsrutorna och klipp ut sex likadana bitar. Sicksacka kanterna och sy ihop på samma vis som du sydde ihop mormorsrutorna fast nu syr du ihop som på maskinen istället för förhand. Sy ihop alla sidor utom en. Vänd åt rätt håll och stoppa och sy ihop förhand.

Stoppa kuben i den virkade kuben och sy ihop.

Vips så har du en stor och rymlig nåldyna.

//Hanna

Återvinning!

I går hade jag en slapp dag då jag passade på att pyssla. Ett gammalt skärp åkte fram och blev till armband, och en gammal skjorta blev till en liten börs. Här är resultatet:
Ett penfack av gamla tygrester som jag fodrade med vitt tyg från en gammal duk.En börs av kragen från en gammal skjorta.Ett gammalt skärp blev armband ...... och två ringar.
Av gamla restgarner virkade jag mormorsrutor och sydde en nåldyna. Mönstret på denhär tänkte jag lägg upp snart.

Jo, pappa kpm hen från england igår. Två dagar senare än vad han skulle, men han och hans kollegor hade ändå tur som fick tågbiljetter bokade. Hem hade han med sig en orenge kolcka till mig och ett par converse. Tackar!

// Hanna


Lite nytt och lite gammalt!

Jag har så många bollar i luften nu! Jag håller på med massor av virksaker, men jag börjar alltid på något nytt innan jag gör färdig det andra, och idag fick jag en beställning på en mössa. Ojoj! Jag har också en massa skolarbete. Men jag hinner... Kämpa!!!
Smyckena får ni gärna beställa! påarmband nr3 är den en namnbricka där ni kan välja namn. Jag har även såna halsband.


Hoppas alla får en trevlig onsdagskväll!


RSS 2.0